انتقاد از جزیره‌ای عمل کردن علوم پایه و بالینی

نوشته شده توسط: انتشارات معین به: اخبار دانشگاهی بر: Wednesday, October 22, 2014 توضیح: 0 اصابت: 1370

انشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی مراسمی با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت ورئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور افتتاح شد.

دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی مراسمی با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت ورئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور افتتاح شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این دانشکده را متعلق به همه اعضای هیئت علمی دانست و گفت: هرچند علوم پایه و بالینی ویژگی‌های خاص خودشان را دارند اما گاهی جزیره‌ای عمل شده و باعث شده نتوانیم وظایف را به خوبی انجام دهیم

، دکتر پیروی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم در سخنانی گفت: شتاب و توسعه علمی در دنیا زیاد است و به کارگیری آن در تشخیص بیماریها منجر به تاسیس رشته‌هایی مثل نانوتکنولوژی، سلول درمانی، پزشکی ترمیمی و غیره شده است.

وی ادامه داد: بر اساس سند 20 ساله همه دانشگاه‌ها موظف هستند که در راستای اقتدار علمی تلاش کنند. احساس کردیم دانشکده فناوری باید تاسیس شود لذا در بهمن ماه سال 92 این دانشکده را راه اندازی کردیم.

وی راهبرد راه اندازی این دانشکده را تجمیع نیروها دانست و گفت: نخواستیم دانشکده‌ای جدا از یازده دانشکده دیگر داشته باشیم. هدفمان این بود که شبکه سازی انجام دهیم و ارتباط منطقی بین علوم پایه و بالینی شکل داده شود

دکتر پیروی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم در سخنانی گفت: شتاب و توسعه علمی در دنیا زیاد است و به کارگیری آن در تشخیص بیماریها منجر به تاسیس رشته‌هایی مثل نانوتکنولوژی، سلول درمانی، پزشکی ترمیمی و غیره شده است.

پیروی در پایان گفت: پژوهش‌ها نتوانسته مشکل ما را در صحنه عمل حل کند. این دانشکده می‌تواند سکوی پرش خوبی باشد که مشکلات نظام سلامت را حل کند.

وی تاسیس این دانشکده را مبنای خوبی برای ارتباط صنعت با دانشگاه دانست.

در ادامه دکتر ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز گفت: اکثر پژوهشگران ضمن اینکه از منابع سازمان خودشان استفاده می‌کنند بنیادهای علمی متفاوتی هم به آنها کمک می‌کند که کار علمی‌شان را با منابع کافی انجام دهند.

وی ادامه داد: در کشور ما شورای پژوهش‌های علمی کشور را داشتیم و کمیسیون بیوتکنولوژی پایه گذاری شد ولی این شورا عمدتا سیاست گذاری می‌کرد و نقش حمایتی نداشت.

وی با اعلام اینکه در سال 85 برای اولین بار 20 میلیارد برای برنامه ملی تحقیقات کشور اختصاص داده شد، افزود: 15 میلیارد از این بودجه برای تحقیقات و 5 میلیارد آن برای تقویت زیرساخت‌های پژوهشی و ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع اختصاص داده شد.

ضرغام در توضیح چگونگی شکل گیری بنیاد نخبگان گفت: با اتمام ماموریت شورای پژوهش‌های علمی برای شناسایی استعدادهای برتر کشور در شکوفایی آنها اساسنامه‌ای نوشتیم و بر اساس آن بنیاد نخبگان ایجاد شد که استعدادهای ویژه را شناسایی و در خور آنها کار ایجاد کند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: بر اساس الگویی که از کشورهای دیگر گرفته بودیم بنیاد علم ایران را در سال 82 پایه گذاری کردیم. اولین رئیس آن دکتر فرهادی بودند. هدف این بنیاد حمایت از پژوهش‌ و فناوری بود.

وی توضیح داد: ما یک درصد از تولید علم در کشور را حمایت کردیم و 206 دستاورد فناورانه داشتیم در حالی که فقط 15 هزارم درصد از بودجه تحقیقات به ما اختصاص می یافت. همچنین به طور متوسط 37 درصد طرح‌های پژوهشی دریافتی در کارگروه‌های تخصصی ما تصویب می‌شود.

دکتر نیک‌نژاد رئیس دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی درباره روند اخذ مجوز برای تاسیس این دانشکده گفت: مجوز تاسیس این دانشکده سال 88 گرفته شد و در بهمن ماه سال قبل دکتر پیوندی گفتند که این دانشکده راه اندازی شود.

وی با اشاره به کمیته‌های موجود در این دانشکده گفت: کمیته نوآوری و اختراعات و امکان سنجی مقدماتی را راه اندازی کردیم که این کمیته با هدف نوآوری و رصد بحث‌های جدید شکل گرفته همچنین کمیته نیاز سنجی و ارتباط با بالین و کمیته تجاری سازی تاسیس شده است.

وی تاکید کرد که هدف از تاسیس این دانشکده تغییر رویکرد از مقاله محوری به فناوری محوری است.

نیک نژاد ادامه داد: ساختمان شماره یک این دانشکده در خیابان توانیر و همت واقع است و ساختمان دو مرکز تحقیقات نانو است که 10 تا 12 میلیارد تومان تجهیزات نو در آنجا وجود دارد.

رئیس دانشکده فناوری‌های نوین تعداد اعضای هیئت علمی این دانشکده را 22 نفر اعلام کرد و افزود: براین اساس اعضای هیئت علمی رشته‌های دانشکده را بنا گذاشتیم. رشته‌های موجود در دانشکده، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی هستند و رشته‌های جدید شامل مهندسی بافت، علوم سلولی کاربردی، نوروتکنیک و سلول درمانی است

نظرات

نظر دادن